April?

I'm starting to think this moving business might have been a mistake.

And a big one at that.

Saattaa olla, että muutto tänne pohjoiseen oli virhe. Isohko sellainen. Täällä tuli nimittäin eilen lunta.

Late Friday afternoon, it started.

Perjantai-iltapäivänä myöhään se alkoi, viattomasti räntäsateella.
lumisade 18042008 4


And then came some more.

Illalla tuli sitten sifonettia oikeen taivaan täydeltä.
lumisade 18042008 2

In the end, there was quite a lot of it.

Ja sitä tuli sitten oikeen kerralla paljon.
lumisade 18042008 3
Snow in April! There was still some snow left from that snow storm this morning! And it still is very, very cold.

Luckily, I am prepared. All those mittens and socks and cardis knitted in San Diego will be worth their weight in gold here, I'm sure. And I have some new ones, too!

Lunta huhtikuussa, kaikkea sitä. Aamulla tirpastiin Karvakintun kanssa markettiin ja sitä oli vieläkin, vaikka yöllä oli tullut vettä. Ja 3 astetta plussaa on kylmä, silloin tarvitsee hanskoja.

Onneksi pöytälaatikkoneulonta maksaa ittensä takaisin näillä kolkilla. Laatikot on piukeanaan tumppua, sukkaa ja villistä, ja nyt niitä saa pitää oikeen väsymykseen asti. Ja uuttakin pukkaa koko ajan.

I've talked about the Li'l Red Ridin' Hood a lot, but now that it's finished, I am happy with it, but not thrilled. I can't really say why - but I do find it a bit boring. It's alright, it's very warm, I've worn it a lot (which shows in the pictures, but that's what Patons merino will do, sadly), I even like the cranberry color. I guess it is alright. And it fits perfectly, although I definitely need to lose a few pounds. (Well, actually dozens of pounds.)

Punavilliksestä on paasattu Luolassa useammankin kerran, mutta nyt kun se on valmis, en tiiä oikein mitä aatella koko riepaleesta. Se on vähän tylsä. Lämmin se on, kovin lämmin, ja malli on suorastaan onnistunut (ts. myötäilee mukavasti keskivartalonkurvia eikä liepota mistään), ja värikin, mutta vähän enempi vipinää ois saanut olla. Ens kerralla sitten. Tätä on pidetty niin paljon, että Patonsin merino alkaa nikotella ja nyppyyntyä, joten kovin kauaa ei taida pysyä läjässä. Neuloo sitten uuden kun tää on entinen. Tai iso. Sais meinaan olla, ei haittais vaikka putoais paino kilon, kaks. (No, optimi ois kai useampiakin. Kymmeniä, jopa.)
lil red ridin hood 1

lil red ridin hood 2

lil red ridin hood 3
Noticed it? Yeap, can't sew a zipper. I was livid when I noticed the mistake but I won't let it bother. I guess that's what you get when you don't think before sewing zippers. Will remember this next time, though.

Ja siellähän se vetskakin on ommeltu ihan päin seiniä. Ens kerralla lappu otsaan - mieti mitä teet ennenko tohkeissas tirpaset vetskan kiinni.

That red cardi happened when PS3 had the fire theme. Now it's all browns and greens. Luckily, I had some pretty Opal Regenwald in the Owl colorway in my stash so I made me a pair of plain ol' socks. I love them!

Punavillis menee PS3:een, samoten pöllösukat. Punavillis valmistui tuli-teeman aikana, nyt on menossa kaiketi maa, ja vihreätä ja ruskeaa väriä on puikoilla. Opalin Regenwald-sarjan Pöllö-väristä tuli perusperussukat, ja ne on ihanat.
opal pöllösukat 3

And they fit, too!

Ja sopivat jalkaan!
opal pöllösukat 2

opal pöllösukat 1
I find photographing socks incredibly difficult (although lace beats socks anyday). For some reason, my feet look in every picture like someone disguised Polish sausages with oddly shaped fibery tubes, and that, to be utterly honest, is not the most exquisite sight. Not to me, anyway. I'm sure there's a subculture of people fancying Polish sausages wrapped in wool and mohair and whatnot. (How disturbing.)

But the socks turned out to be quite alright. There's nothing fancy about them, just stockinette stitch socks with toe-up square heels and 2+2 ribbing at the cuff. Used almost a whole ball of yarn, and they are superwarm and comfy. Love them.

Sukkien kuvaus on vaikiaa. Ei niin vaikiaa kun pitsin kuvaus, mutta vaikiaa silti. Jalat näyttää aina makkaroilta, jotka on oudosti verhottu villasukkaan, ja jotenkin villaan pukeutunut makkara ei ole viehättävä näky. (Ks. villiskuvat yllä.) Varmaan jossain on alakulttuuri, jossa väki hepulioitsee makkaroista villakuorissa. (Häiriintynyttä, etten sanoisi.)

Sukat on kuitenkin vallan mainiot. Aivan perussukat tuli, sileätä neuletta ja nurinkurin holskukantaa, lopussa 2+2 -joustinta. Melkein koko kerä meni, vähän parsintanöttösiä jäi. Kovin lämpimät ja mukavat ovat jalassa.

Semmoista tänään. Ens kerralla sukkia lisää ja ehkä kiehkuravilliksenkin edistymistä.

That's all for today. Next time, we have some more socks and maybe a little progress on the Swirly, too. 'Til then, take care!

15 comments:

TiinaR said...

Tosi kaunis tuo villatakki! Sukat on kauniin väriset :)

Stricker said...

Hieno takki on eikä musta ainakaan yhtään tylsä. Täällä on taisteltu saman sääongelman kanssa: viime vuonna näihin aikoihin +28 astetta ja hellekelit ja tänä vuonna moneen otteeseen lunta ja talvirenkaat vielä autossa alla eikä kiirettä vaihtaa :-(.

Tuulia said...

tiinar: kiitos :)

stricker: meillä oli viime lauantaina sen 28 astetta, puu teki lehdet takapihalla päivässä. Ja nyt odotellaan toista lumisadetta huomiseksi. Ihan kummat kelit.

tikru said...

Takkipa on kiva ja etenkin malliltaan iskee ainakin mulle ku nyrkki silmään.

makepeace75 said...

Äläs ny höpsi, hienohan tuo takki on! Ihana suorastaan. :o) Huppu ja kaikki ja makeet reunuspalmikot. Kyllä mulle kelpais. Pölliksetkin on kivat. :o)

Hepsi said...

Hieno takkihan tuo on! Ja miten niin muka vetskari ei ois onnistunut - höh!
Sukat on mukavan väriset.

Brahdelt said...

Your red cardigan is beautiful, never mind the zipper! *^v^* And I like the socks, I wouldn't agree they look like "Polish sausages wrapped in wool and mohair", you can be sure of that, I'm an expert! =^v^= Joanna from Poland

kasiaiscarly said...

love love LOVE the sweater!!!

Midori said...

Ihana villatakki, ei yhtään tylsä! Nimikin on osuva. :-) Tykkään hirveesti!

Emma said...

Onnea nyt uuteen kotiin ja minusta tuo villatakki on kaunis, vaikka en oikein punaisen ystävä olekkaan.

Hege said...

I love your jacket!!
And your socks are great!

It's snowing here too, can't wait for it to go away - I want spring now!

Tiina said...

Tulihan siitä juuri niin hiano takki kuin vilauksista kuvittelinkin =). vink vink: ohjeelle olisi käyttöä täällä... ;)

Preita said...

Snow in april is pretty common in Minnesota :D It melts quickly.

The sweater is BEAUTIFUL! I want one so badly. Nicely done!

Anonymous said...

Ihku on takki mustakin! Ja erityisesti mua kiehtois tietämys tuon olakapään ja hihan liitoksesta, ne kun teit kätevästi yhtä matkaa. Miten!? Olisin myös siis ohjeesta kiinnostunut! t. Marjuska

Chris said...

I think the sweater looks great!