Kovalevyn uumenista

Parhainta uudenvuoden päivää! Vanhan läppärin uumenista pelastettiin kovalevy, jolta pari otosta näytille, kun uusia tekeleitä on vasta pingotusvaiheessaan. Ratsastan siis vanhoilla, kun uusia ei vielä ole.

Ensin SNY:lleni eli Ilulle valmistunut pikkulaukku. Tein sen tvåändstickning-tekniikalla 100% suomalaisesta lampaanvillasta, joka on blogissa tavattu jo
aiemmin. Villa oli hieman likaista, joten pesin sen kolmeen kertaan ennen kuin se oli neulottavissa. Lopputulos oli kuitenkin kaunis, pörröinen neulepinta. Lanka karvaa ja pölyää jonkin verran, joten se varmaan päätyy muihin kahden langan tekniikan kokeiluihin. Laukku itsessään painaa 34 g, ja se on neulottu 3,25 millin puikoilla. Korkeutta laukulla on 13,5 cm ja suurin leveys on 16 cm, eli aika pieni laukku on kyseessä. Laukun värjäsin Grape- ja Berry Blue-Kool-Aid-mehuilla, ja väristä tuli kaunis tummahko sininen. Laukun koristelin lopuksi Paternayan-villalangalla. Mieli teki kokeilla kiekuroita, kun Ilu tykkää niistä, mutta taidot eivät riittäneet noiden epäsymmetristen kukkien kokeilua pidemmälle. Toivottavasti Ilu keksii käyttöä laukulle!

pikkulaukku ilulle

Toinen ajat sitten valmistunut projekti oli JYV-parilleni lähteneet ranteenlämmittimet KnitPicksin alpakasta. Mallineule on samaa kuin Ullan rinsessakämmekkäissä. En tosin tiennyt sitä kuin vasta näiden valmistumisen jälkeen, kun seikkailin Ullan sivuilla ja kämmekkäät tulivat vastaan. Neulepintana kivan näköistä ja pitää löysän alpakankin kuosissaan. Tein rannikkaista sopivat omaan käteen, ja koska neule vetää kasaan, ajattelin, että ne olisivat sopivat myös parilleni. Täytyy tehdä itsellekin joskus vielä vastaavat.

rannikkaat JYV-vaihtoon

Ranteenlämmittimien kaveriksi laitoin aiemmin neulomani huivin, joka on samaa lankaa. Parini pitää punaisesta, ja tuon alpakan sävy ei ollut mulle sittenkään sopiva, joten ajattelin laittaa tuommoisen setin parilleni. Pariltani sain ihanat lahjat: Huopasta, silmukkamerkkejä, Mauri Kunnas-vihkon ja glögimukin (jonka korva oli kyllä rikki mutta se ei haittaa) ja karkkia! Olen ihan heikkona Mauri Kunnas-juttuihin, ja nää oli kyllä parhaat ikinä! Kiitos!

Lisää omia juttuja seuraa, jahka hoksin, miten saan kuvia tälle isoäidin aikaiselle lainakoneelle runnottua. Neuleita syntyy vinhaan, kun ei tule turhaan notkuttua tällä koneella, joten viimeistään sitten on paljon näytettävää kun saadaan oma kone hankittua. Sitä odotellessa, rauhallista uuden vuoden jatkoa!

5 comments:

Anonymous said...

Both very cute!

kramox said...

oi kun on nätit kämmekkäät!
mie sain joululahjaks alpakkaa ja kyselenkin että paljon siulla meni noihin?

Tuulia said...

kramox: lonkalta heitan kun en muista mita vaaka sanoi, etta 45 grammaa. Alle 50 grammaa joka tapauksessa mutta toi mallineule syo lankaa yllattavan paljon. Toisekseen noi rannikkaat on aika pitkat (en voi sietaa liian lyhyita lapasia tai rannikkaita), etta sekin vie lankaa. Knitpicksin Andean Treasure on aika paksua lankaa, joten ohuempi lanka riittaa paremmin. Langan tiedot loytyy netista kuukeloimalla (en ole nyt kotona joten en muista langan spekseja tarkkaan). Toivottavasti tasta oli apua!

Anonymous said...

I love how the cables on the fingerless mitts make for a snug fit. The alpaca must make them warm and soft. Is there a pattern or chart available for purchase or sharing?

Tuulia said...

craftydabbler: The alpaca is super soft and warm. Also the pattern controls the slippery and stretchy alpaca so that it won't stretch out of shape too soon. I came up with the pattern myself when I was knitting these. If you want, I can give it to you (or some guidelines) by email. Let me know! You'll find my email address in my profile.